Het bekijken van foto’s online kan je vaak op nieuwe ideeën brengen en je creativiteit voeden. Hoe je dergelijke foto’s zelf kan maken kan je uitzoeken door het uit te proberen of er (online) informatie over in te winnen. Wij willen graag die informatie geven. Op dit blog vind je tips over verschillende soorten fotografie, van Urbex en HDR tot natuur en sport fotografie.

Zelf tips en tricks?

Heb je zelf tips en tricks voor het maken van geweldige foto’s? Laat het ons dan weten! Wij plaatsen graag jouw artikel op onze site zodat onze lezers alle informatie vinden die ze willen. Neem in dat geval contact met ons op.

Fotografie tips

Top 10 fotografie tips, zodat jij nog betere foto’s maakt!

De beste tips om “betere” foto’s te maken? Ik heb de top 10 fotografie tips op een rijtje voor je gezet waarvan ik denk dat ze onmisbaar zijn bij fotograferen, zowel voor de beginnende fotograaf als de gevorderde (aangezien we allemaal de basis weleens vergeten). De tips kan je bij vrijwel alle verschillende soorten fotografie toepassen.


Retoucheren van je foto’s – hoe werkt fotobewerking?

Hoe vaak heb je een foto gemaakt waarbij net wat dingen in de weg zitten, oneffenheden heeft of de details net wat anders moeten? Ik loop hier geregeld tegenaan. Neem bijvoorbeeld foto’s die ik maak tijdens een van onze urbex trips, op veel van dergelijke locaties vind je graffiti. Er zijn heel veel manieren om je foto’s te verbeteren of aan te passen, in dit artikel ga ik specifiek in op het retoucheren en klonen van materiaal om je foto te verbeteren. In sommige foto’s wil ik graag af van die graffiti, daar komt het foto bewerken bij kijken of in officiële termen retoucheren.


Wat is een goede camera? Zo kies je jouw perfecte camera!

Het is met alle verschillende soorten camera's heel erg lastig om de juiste camera te kiezen. Er zijn veel verschillende typen camera’s, zoals een compact camera, systeemcamera, spiegelreflexcamera, maar ook je telefoon of zelfs een manuele camera. Wij willen je graag op weg helpen om een goede keuze te maken bij het kiezen van een geschikte camera.


CATEGORIEËN