Het komt vaak voor dat je foto’s maakt waarbij delen op de foto goed belicht zijn en andere delen ver over of onderbelicht zijn. Dit kan in veel gevallen erg mooi zijn en je publiek met speling van het licht naar de juiste plek op de foto leiden. Echter lenen foto’s waarbij delen over of onderbelicht zijn zich ook uitermate goed voor HDR fotografie. Deze tak van fotografie (High Dynamic Range) geeft je de mogelijkheid om alle plekken op je foto perfect te belichten, ook zonder gebruik van flitsers.

HDR fotografen zijn “cheaters”

In de fotografie wereld wordt door sommige groepen HDR als “valsspelen” gezien. Je maakt namelijk een foto door meerdere foto’s van hetzelfde beeld te maken en door middel van nabewerking technieken een perfect belichte foto. Wij vinden dit een zeer interessante tak van fotografie en levert veelal uitzonderlijke beelden op, die je publiek meer doen zien dan dat ze voor mogelijk hield. Wij geven ook tips over HDR fotografie, check daarvoor onze fotografie tips.

Calatrava brug Hoofddorp

De bruggen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava zijn de trots van de gemeente Haarlemmermeer. Door de bijzondere vorm en de lichten die op de bouwwerken schijnen lenen ze zich erg goed voor fotografie. Door verschillende foto's te maken van de brug met verschillende belichtingstijden is dit eindresultaat ontstaan.


Moulin Juno Beach Graye-sur-Mer

Molen bij Juno beach Normandie

Deze prachtige molen heeft al wat jaartjes gezien. Door zijn vakwerk uiterlijk en de prachtige kleuren is het echt een plaatje. Deze molen staat in één van 's werelds meest bekende gebied in Europa, Normandie. Alom bekend wegens de invasiestranden. Deze molen staat net echter de duinen bij Juno Beach.


Chateau de la Foret A.K.A. Chateau Moulbaix

In één woord, geweldig! Wat een prachtig gebouw, midden in een klein bos in een heel klein dorpje in België. Chateau de la Foret is in zeer goede staat. De buitenkant en de binnenkant zien er nog perfect uit. Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat we niet binnen zijn gekomen. Voordat we bij het gebouw waren, zijn we gesnapt!


CATEGORIEËN