We bewegen ons vrijwel dagelijks door grote steden of kleine dorpen. De mooie plaatjes die daar te vinden zijn nemen we voor lief en vallen ons vaak niet eens meer op. Wij willen jou graag laten zien hoe mooi steden kunnen zijn, de lijnen, vormen en bijzondere composities en architectuur. In dit blog vind je foto’s van grote en kleine steden en dorpen.

Architectuur fotografie

Stad fotografie wordt ook wel architectuur fotografie genoemd, simpel weg om het feit dat straten en gebouwen in steden en dorpen ontworpen zijn door architecten. In Nederland en buitenland kennen we veel verschillende architecten en kunnen aan hun karakteristieken gebouwen van dezelfde architect aan elkaar koppelen. Zelf mooie stad foto’s? Stuur ze op!

Montelbaanstoren Amsterdam

De Montelbaanstoren in Amsterdam is oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de verdediging van Amsterdam. De toren is gebouwd in 1517 en ligt aan de Oude schans in Amsterdam. De Montelbaanstoren heeft als bijnaam "Malle Jaap", dit komt, omdat de toren vroege op onregelmatige tijden spontaan begon te luiden. Deze toren is sowieso een vreemd geval, want het is niet bekend waar de naam Montelbaanstoren precies vandaan komt.


graffiti doel verlaten urbex dorp

Doel in België, dé Urbex spookstad!

Voor ons is Doel voornamelijk bekend door het Urbex karakter. Er zijn tientallen huizen die leeg staan wat een bijzondere sfeer geeft in de straten. Ook de grote hoeveelheid aan graffiti speelt hierin een belangrijke rol. Net als bij andere leegstaande objecten is het ook hier niet de bedoeling dat je binnen een kijkje neemt. Echter zijn er verschillende huizen te vinden waar geen waarschuwingen, borden of hekken staan en wij een kijkje hebben genomen.


Rondvaartboot op de grachten in Amsterdam

Fotograferen in Amsterdam

Een van de mooiste, zo niet de mooiste stad ter wereld is naar mijn idee Amsterdam. Met alle prachtige grachten, steegjes, straatjes, hofjes, grachtenpanden, musea, de wallen en ga zo maar door is Amsterdam een stad waar je wekenlang kunt rondlopen en je niet hoeft te vervelen. Fotograferen in Amsterdam is daarom ook echt een hele leuke bezigheid.


CATEGORIEËN