Huize Vanneste – verlaten en vervallen huis in België

Dit verlaten en vervallen huis ergens in België is een parel op urbex gebied. RVGFotografie nam een kijkje voor je en verzamelde prachtige foto's. Bekijk de foto's van Huize Vanneste op RVGFotografie.nl


0 Comments10 Minutes

Gravestone Church – Verlaten Urbex Kerk bij Charleroi

Een van de meest bijzondere locaties die we bezocht hebben. Chateau du Sanglier a.k.a. Manor Sanglier a.k.a. Boar Castle is bij uitstek een pareltje in de Urbex scene! Voor elke fotograaf met een Urbex hart is dit een must-see!


8 Comments11 Minutes

graffiti doel verlaten urbex dorp

Doel in België, dé Urbex spookstad!

Voor ons is Doel voornamelijk bekend door het Urbex karakter. Er zijn tientallen huizen die leeg staan wat een bijzondere sfeer geeft in de straten. Ook de grote hoeveelheid aan graffiti speelt hierin een belangrijke rol. Net als bij andere leegstaande objecten is het ook hier niet de bedoeling dat je binnen een kijkje neemt. Echter zijn er verschillende huizen te vinden waar geen waarschuwingen, borden of hekken staan en wij een kijkje hebben genomen.


6 Comments8 Minutes

Le Petite Maison – verlaten urbex koeltoren in België

Deze koeltoren hebben we “per ongeluk” gevonden. We waren op zoek naar powerplant IM met de daarbij horende koeltoren. We dachten deze gevonden te hebben, maar stuitte op deze kleinere, maar niet minder interessante koeltoren. Le Petite Maison dankt haar naam aan het huisje dat midden in de koeltoren staat. De reden dat het huisje daar staat is totaal onduidelijk, maar het kan een toezichter huisje zijn geweest.


1 Comment10 Minutes

cristallerie vsl luik logo

Val Saint Lambert (VSL) Cristallerie Urbex België

De Belgische glas en kristalfabriek van Val Saint Lambert is een begrip in de kristal wereld. Het is voornamelijk bekend van de 2 meter hoge kristallen vaas van 200kg bestaande uit 82 onderdelen die voor de wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1894 werd geproduceerd. De fabriek is momenteel nog operationeel en het merk Val Saint Lambert wordt verkocht in meer dan 40 landen wereldwijd.


5 Comments8 Minutes

Chateau de la Foret A.K.A. Chateau Moulbaix

In één woord, geweldig! Wat een prachtig gebouw, midden in een klein bos in een heel klein dorpje in België. Chateau de la Foret is in zeer goede staat. De buitenkant en de binnenkant zien er nog perfect uit. Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat we niet binnen zijn gekomen. Voordat we bij het gebouw waren, zijn we gesnapt!


1 Comment4 Minutes

Hasard Cheratte verlaten Kolenmijn in Luik

Werkelijk waar een begrip in de Urbex scene, Hasard Cheratte. Een enorm grote verlaten kolenmijn aan de rand van Luik in België. Als belangrijkste van “des Charbonnages du Hasard” is Hasard Cheratte jaren lang een belangrijk onderdeel geweest van de lokale en regionale economie. Het gebouw is om meerdere redenen een begrip:


9 Comments8 Minutes

villa wallfahrt bericht afbeelding

Villa Wallfahrt a.k.a Villa Das

Deze villa in een heel klein plaatsje net over de Belgische grens is één van de weinige locaties die nog heel goed in takt is. De spullen van de voormalige eigenaar staan nog allemaal in het huis. Dit geeft een extra bijzonder gevoel als je rondloopt in zijn huis. De pantalon, schoenen, krant alles ligt nog klaar alsof de bewoner zo binnen kan lopen en zijn leven weer kan oppakken.

Deze villa kent drie verschillende namen in de Urbex scene, Villa Wallfahrt, Villa Das en Manoir de la Chapelle. Wij gebruiken de eerste naam het liefst.


10 Comments6 Minutes

Chateau Miranda | verlaten spookkasteel in België

Een van de meest beruchte en bekende urbex locaties in België is Chateau Miranda, ook wel Chateau Noisy genoemd. Het is er zeer onveilig, extreem instortingsgevaar, het licht diep in de bossen, het wordt behoorlijk goed bewaakt en door de gotische uitstraling oogt het angstaanjagend. Wij zijn naar dit beroemde / beruchte kasteel in België geweest en hebben hier ook te maken gekregen met de bewaking.


34 Comments10 Minutes

Montzen, het verlaten treinstation in België

Tijdens een van de eerste trips richting België had ik het treinstation Montzen op de planning staan. Online vond ik verschillende interessante foto’s van oude treinstellen die nog op het verlaten treinstation aanwezig zouden zijn. Na eerst het oude verlaten belasting kantoor in Neerpelt te hebben bezocht zijn we doorgereden richting Montzen Gare.


2 Comments4 Minutes

Belastingkantoor Neerpelt urbex België

Het gebouw heeft veel verschillende kamers, een kelder en een zolder. Het is verstandig om het gebouw eerst even goed door te lopen en zeker te weten dat er geen zwervers of andere aanwezigen zijn. Wij zijn namelijk verschillende blikjes, flessen en kleren tegen gekomen wat erop kan duiden dat er mensen slapen/ zich ophouden.


9 Comments2 Minutes

Fort de la chartreuse – de citadel Luik – Urbex Belgie

Het fort heet ook wel de Citadel van Luik. Het is vrij makkelijk toegankelijk en goed te vinden. Zoals bij elke urban exploring locatie is het aan te raden om je auto op veilige afstand te parkeren. Het fort is enkel door een bosweg gescheiden van de buitenwijken van de stad en ligt op een heuvel. Het imposante verlaten gebouw doemt op uit de bossen achter een groot hek dat met verschillende sloten beveiligd is. Er is geen beveiliging aanwezig, dit komt zeer waarschijnlijk omdat er geen spullen meer aanwezig zijn in het fort de la chartreuse. Het is een kaal gebouw, maar nog zeker interessant om foto's te nemen.


5 Comments9 Minutes