Bezoek: 24-05-2014

Staat: het gebouw is in vrij goed staat, echter zijn er geen interessanten objecten meer aanwezig, wel leuk om foto’s te maken.

Beveiliging: geen bewaking, hek is open, dus vrij entree.

Huidige status (2017): het belastingkantoor is nog steeds te bezoeken en te fotograferen.

 Belastingkantoor Neerpelt België

In de buurt van een klein Belgisch plaatsje genaamd Neerpelt bevindt zich dit belastingkantoor. Het is geen groot Urbex complex, maar

kan toch een villa genoemd worden. Het staat al jaren leeg en dit is te zien aan de staat waarin het gebouw zich bevindt.

Het belastingkantoor staat te koop, hiervoor geldt dus nog meer dan voor andere Urbex objecten:

Take nothing but pictures, leave nothing but footprints.

Het gebouw heeft veel verschillende kamers, een kelder en een zolder. Het is verstandig om het gebouw eerst even goed door te lopen en zeker te weten dat er geen zwervers of andere aanwezigen zijn. Wij zijn namelijk verschillende blikjes, flessen en kleren tegen gekomen wat erop kan duiden dat er mensen slapen/ zich ophouden.

Na een kleine anderhalf uur waren we klaar met fotograferen en zijn we onze tocht gaan vervolgen.

 

Onze foto’s van het urbex belastingkantoor in België

Meepraten op Facebook

Toegankelijkheid van het belastingkantoor

Het belastingkantoor is extreem makkelijk toegankelijk. Het ligt aan een doorgaande weg, maar is dusdanig dichtgegroeid dat automobilisten of voetgangers niet kunnen zien dat er iemand binnen is. Het grote hek aan de voorzijde van het gebouw staat gewoon open en zowel aan de voor als achterkant is het pand te betreden. Wel goed om een zaklantaarn bij je te hebben, vooral in de kelder kan het erg donker zijn.

Huidige staat

Het kantoor is in vervallen staat. Echter voor urbex doeleinden is het in prima staat. Plafonds laten los, ramen zijn stuk en er ligt overal hout. De trappen en vloeren zijn echter nog in prima staat, nergens zakt de vloer in is geen direct gevaar.

Meepraten op Facebook
Gerelateerde berichten