Bezocht: 2014

Staat: Het kasteel is in goede staat, veel meubels staan nog binnen en van veel verval is geen spraken.

Beveiliging: Boswachters / parkzichters op het terrein. Als je gesnapt wordt, wordt direct de politie erbij gehaald.

Huidige status ( 2017) : Gerenoveerd – helaas geen Urbex mogelijkheden meer

In één woord, geweldig! Wat een prachtig gebouw, midden in een klein bos in een heel klein dorpje in België. Chateau de la Foret is in zeer goede staat. De buitenkant en de binnenkant zien er nog perfect uit. Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat we niet binnen zijn gekomen. Voordat we bij het gebouw waren, zijn we gesnapt!

Chateau-de-la-foret-chateau-moulbaix

Dit kasteel kent veel verschillende namen:

  • Chateau de la Foret
  • Chateau Moulbaix
  • Chateau dans le Foret
  • Chateau Chasteleer
  • Chateau de la Police

De laatste is de meest kenmerkende naam binnen de Urbex scene. Van alle urbex locaties is het bij Chateau de la Foret het meest waarschijnlijk dat de politie komt opdagen! Oppassen geblazen dus!

Update februari 2016 Chateau Moulbaix

Het kasteel is na vele jaren nu toch verkocht met grond en al erbij. De prijs die betaald is voor het kasteel is 3.725.000 euro een flinke som geld voor een vervallen kasteel, maar met alle grond erbij is het redelijk. Lees hier meer over (in het frans) http://www.dhnet.be/regions/tournai-ath-mouscron/le-chateau-de-moulbaix-adjuge-a-3-725-millions-d-euros-56a8ce193570ed38955c67e2

Nu is het dus opnieuw eigendom van een familie, dit keer de familie Goveart, benieuwd hoe lang deze familie het uithoud in het spookkasteel.

Meepraten op Facebook

Onze foto’s van onze Chateau de la Foret urbex trip

Ondanks dat we niet binnen zijn geweest, hebben we toch prachtige foto’s weten te maken. Bekijk onze fotoserie van Chateau Moulbaix.

Geschiedenis van dit prachtige Urbex kasteel in België

Het kasteel stamt uit 1860 en is gebouwd in opdracht van markies Oswald Du Chasteler. Het is gebouwd in neo-tudorstijl. Op de plek van dit ruim 150 jaar oude kasteel stond ooit een huis. Dat huis stamde uit 1502. Er zijn nog overblijfselen te vinden binnen het kasteel.

Chateau dans le Foret staat sinds 1990 leeg en is sinds dien in verval geraakt en een bijzondere plek voor urbexers. Sinds een aantal jaar is het erg goed dichtgetimmerd en is het vrijwel onmogelijk om binnen te komen.

Het kasteel dat vandaag de dag staat de pronken op de oude feodale vesting is gebouwd door architect Desiré Athois Limburg.

Wat gegevens over Chateau Moulbaix:

  • Het kasteel heeft 344 ramen
  • Architect: Desiré Athois Limburg
  • Het staat binnen een park van 62 hectare
  • 2 hectare landgoed is ontworpen door architect Louis Fuchs
  • Het kasteel staat momenteel te koop

Momenteel behoord het kasteel toe tot de kinderen van Graaf Aymartd d’Ursel.

Het spookt in Chateau de la Police

Er zijn veel verhalen van geestverschijningen, doden, zelfmoorden etc in het kasteel. Zo schijnt er een fotograaf te zijn geweest die van de trap geduwd is. Dit zou door een klopgeest gedaan zijn. Nou ben ik erg nuchter wat betreft paranormale verschijningen, maar deze geruchten zijn behoorlijk hardnekkig.

Wil je hierover meer lezen? Bezoek dan de site van The Ghost Hunter.

Videoimpressie Chateau de la Foret

Video credits: urbextv

Ook bij Chateau de la Foret geweest?

Ben jij wel binnen geweest en wil je mooie foto’s met ons delen? Of wil je meepraten over deze prachtige urbex locatie? Dit is je kans.

Meepraten op Facebook

Gerelateerde berichten