Bezocht: 2016

Staat: Chateau du Sanglier is in perfecte Urbex staat. Door de vele details is dit een prachtige locatie om te fotograferen.

Beveiliging: Geen beveiliging. Doordat de locatie zo moeilijk te vinden is, is er geen beveiliging nodig. Vandalen hebben gelukkig hun weg nog niet gevonden tot deze locatie.

Een van de meest bijzondere locaties die we bezocht hebben. Chateau du Sanglier a.k.a. Manor Sanglier a.k.a. Boar Castle is bij uitstek een pareltje in de Urbex scene! Voor elke fotograaf met een Urbex hart is dit een must-see!

Huidige status ( 2017 ): Gebouw is inmiddels verkocht, volgens bronnen nog wel mogelijk om te fotografen. Let wel dat het nu recentelijk van eigenaar is gewisseld dus dat er waarschijnlijk een stuk meer toezicht is.

Dit urbex spookkasteel staat al jaren te koop, maar blijkt geen kopers te trekken. Voor €400.000,- is dit prachtige kasteel met vier hectare grond van jou! 

De naam Sanglier (vrij vertaald: mannetjesvarken) heeft dit prachtige kasteel te danken aan de varkenskop die in de hal aan de muur hangt. Het gebouw stamt uit 1902 als we het jaartal op de gevel mogen geloven. Na veel onderzoek online is er niet heel veel historie over Manoir Sanglier te vinden. Gelukkig wordt er wel volop gezocht naar een nieuwe eigenaar. In de tussentijd is het voor ons Urbexers mooi dat het nog toegankelijk is voor fotografie!

Sanglier a.k.a. mannetjesvarken

Het kasteel luistert naar verschillende urbex-namen:

  • Chateau du Sanglier
  • Chateau Sanglier
  • Manor Sanglier
  • Manoir Sanglier
  • Manor Boar
  • Boar Castle

Het grote voordeel van dit kasteel is dat het er vanaf de weg uitziet als een gebouw in redelijk goede staat en nog bewoonbaar kan zijn. Dit schrikt waarschijnlijk veel mensen af om binnen te gaan. Er is geen graffiti in het pand, geen vandalisme, dus echt perfect voor fotografie.

Van de verschillende verlaten gebouwen en kastelen in Frankrijk, is dit een van de meest bijzondere. Naast Chateau Lumiere en Chateau du Secession is dit een locatie die we zeker aanbevelen.

Het verlaten kasteel in het noorden van Frankrijk is een schitterende locatie om te fotograferen. Door het glas in lood en de vele details is het een zeer karakteristieke Urbex locatie! Chateau du Sanglier is een pareltje voor elke Urbexer. 

Het schijnt op sommige dagen, tegen de de verwachting in, erg druk te zijn in dit kasteel. Ondanks het feit dat het kasteel er nog perfect uitziet en geen tekenen van vandalisme vertoond, blijkt het op sommige dagen dringen te zijn. Er gaan verhalen dat er in het weekend rijen fotografen staan om prachtige plaatjes te maken van dit imposante kasteel. Toen wij hier waren hebben wij in alle rust kunnen fotograferen en waren we uren lang alleen. Advies is dan ook om een doordeweekse dag te gaan of in het weekend heel vroeg om geen anderen tegen te komen.

In de rij staan om foto’s te maken!?

Beveiliging?

Zoals je in het begin gelezen hebt zijn wij geen beveiliging tegen gekomen. We konden zo naar binnen lopen en hebben van niemand last gehad. Tijdens ons vooronderzoek naar deze locatie en ook verhalen achteraf blijkt dat er toch de nodige bewaking en toezicht is op Chateau du Sanglier.

Mensen uit de buurt, jongeren en ouderen houden het kasteel blijkbaar nauwlettend in de gaten. Als ze mensen binnen zien komen ze met meerdere mensen naar het kasteel en geven aan de politie te bellen en te willen voorkomen dat er foto’s gemaakt worden. Hoewel wij hiervan geen last hadden is dit natuurlijk erg vervelend om mee te maken. Als je niet van dichtbij komt en je met de auto naar deze locatie gaat is het helemaal waarschijnlijk dat je opgemerkt wordt. Er is geen beschutte plek om je auto neer te zetten, dus je moet bijna pontificaal voor het verlaten gebouw parkeren. Heel vroeg gaan is waarschijnlijk de enige remedie om geen aandacht te trekken.

De trip naar Manoir Sanglier

In alle vroegte zijn wij onderweg gegaan naar deze locatie. Na veel vooronderzoek op websites en Google Maps was het duidelijk dat we het juiste adres gevonden hadden. De locatie in het noord-westen van Frankrijk ik een pittig stuk rijden. Eenmaal dichtbij het kasteel begonnen de zenuwen, zoals bij elke locatie, flink op te spelen! Het was alweer een tijdje geleden dat we een Urbex trip hadden gedaan, nu verder weg dan ooit!

Na een paar uur in de auto gezeten te hebben kwamen we aan bij het kasteel. Bij het voorbijrijden werden we al flink enthousiast, wat een prachtig gebouw! We zochten een plekje om de auto te parkeren en liepen volgepakt richting het spookkasteel!

Vrij simpel konden we via een zijpad het terrein opkomen, zonder hekken of borden. Na een kort stukje door een open plek kwamen we bij de zijingang van het gebouw waar we makkelijk door naar binnen konden. Eenmaal binnen deden we een korte check door het gebouw of alles leeg was en niemand binnen. Helemaal leeg! Perfect nu spullen uitpakken en foto’s maken. We waren overweldigd door alle details en mooie interessante kamers.

Na een paar uur fotograferen zat ons bezoek aan Chateau du Sanglier erop en vervolgden we onze weg richting Chateau Secession!

831


Aantal gemaakte foto's

449


Kilometers naar locatie

Foto's van Chateau du Sanglier

Het Kasteel Sanglier

Bij binnenkomst door een raam naast de voordeur kom je in een kleine hal.  Een aantal kleine kamers die weinig voorstellen, echt een hal zonder bijzondere elementen. Linksaf kom je in de centrale hal waar de varkenskop aan de muur hangt waar het kasteel haar naam aan te danken heeft.

In de centrale hal vallen direct de vloer en de imposante trap op! Heel karakteriserend voor dit soort herenhuizen is een centrale hal met een grote trap.

Linksaf bij de centrale hal vind je de woon/eetkamer. Dit is waar het kasteel nog meer bekend van is, de roze brocante banken die in redelijk goede staat de woonkamer versieren. De hoeveelheid details die de woonkamer rijk is maakt een fotograaf vanzelf enthousiast!

Door naar de achterkant van het gebouw, hier vind je de trap richting de kelder. Deze hebben we voor het begin even overgeslagen en zijn direct met de trap naar de bovenste verdieping gegaan.

Op zolder zijn een aantal bijzondere kamers te vinden, niet omdat ze veel details hebben, maar omdat de sfeer en lichtinval uitermate interessant is om foto’s van te maken.

De sfeer en lichtinval op de zolder is uitermate interessant om foto’s van te maken.

Na de zolder zijn we een verdieping lager gegaan. Hier zijn verschillende kamers, zoals de slaapkamer van de volwassenen als de slaapkamer van het kind. De verdiepingen zijn verbonden door de prachtige trap!

De “master bedroom” is flink vervallen. Er ligt puin op het bed, delen van het plafond zijn naar beneden gekomen. Toch levert dit bijzondere Urbex beelden op. Het is heel goed in te beelden dat er mensen gewoond zouden hebben die geslapen hebben in deze bedden en rondgelopen hebben in deze slaapkamers. Prachtig om dit verval te zien en toch duidelijk dat het ooit bewoonbaar was!

Ook de badkamer is een belangrijk onderdeel van de eerste verdieping. Met de mooie bewerkte tegeltjes, sierlijke kranen, sierlijke deurknoppen en glas in lood ramen is dit echt een bijzondere plek in het gebouw. Het grote bad in de hoek van de badkamer is een eye-catcher!

Met de mooie bewerkte tegeltjes, sierlijke kranen, sierlijke deurknoppen en glas in lood ramen is dit echt een bijzondere plek in het gebouw.

Nu rest alleen de kelder nog. Een immense extra verdieping onder het huis. Perfect voor wijnopslag en als werkplaats. Door het donker en de bijzondere attributen die aanwezig zijn in de kelder heeft het een lugubere sfeer en geeft een onheilspellend gevoel. Goed uitkijken waar je loopt, want voor je het weet loop je tegen scherpe dingen aan.

Na de kelder hebben we een groepsfoto gemaakt in de woonkamer. Altijd een hoogtepunt tijdens het bezoeken van een locatie. Na de groepsfoto hebben we buiten nog een aantal foto’s gemaakt van het prachtige verlaten kasteel. Na het veilig verlaten van het terrein zijn we onze weg vervolgt richting de volgende locatie.

Altijd een hoogtepunt tijdens het bezoeken van een locatie.

Foto's van Chateau du Sanglier

Ben jij ook bij Chateau du Sanglier geweest?

Praat met ons mee over deze prachtige locatie! Heb je verhalen of foto’s deel ze met ons door te reageren op dit bericht of een mail te sturen!

Een foto van Chateau du Sanglier aan je muur?

Wil jij één van deze foto’s aan je muur? Kijk dan snel in onze shop! Staat de foto die jij wil niet in onze shop? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde berichten