Bezocht: 2016

Staat: Huize Vanneste is in zeer slechte staat. Erg vervallen en enorme troep. Het levert wel zeer interessante beelden op.

Beveiliging: Geen beveiliging. De buurt lijkt het geen probleem te vinden dat er mensen binnen zijn. Buurman gewoon gedag gezegd en naar binnen gelopen.

Bijzondere locatie doordat er nog enorm veel spullen in het huis staan! Alsof de eigenaar het huis is uitgerend en er nooit meer naar heeft omgekeken.

Huidige status ( 2017 ): Gebouw blijkt steeds beter in de gaten te worden gehouden door buurtbewoners, waardoor het lastiger wordt om binnen te komen. Ook blijkt de politie paraat te staan om ongenode gasten en fotografen uit het gebouw te verwijderen.

Extreem overweldigende bende in Huize Vanneste. Dit is wat je verwacht bij vervallen huizen en leegstaande panden. 

Ondanks dat er nog veel spullen aanwezig zijn in het huis en het lijkt alsof het nog niet erg lang leeg staat, is er heel weinig te vinden over het huis of de geschiedenis. Het lijkt geen belangrijke rol voor de gemeenschap te hebben gespeeld, maar is toch erfgoed van de gemeente. Geschakeld aan deze woning vinden we Maison Puce, een vergelijkbaar pand in dezelfde staat als Huize Vanneste.

Robert Vanneste

Na redelijk wat online research zijn we er toch achter gekomen wie er in het huis heeft gewoond, Robert Vanneste. Geboren op 28 november 1934. Robert werkte bij een lokale bank in de stad. Hij ging in 1999 met pensioen, na een paar jaar verliet hij zijn huis voor een verzorgingstehuis waar hij nog altijd verblijft. Er zijn verschillende referenties online te vinden van Robert Vanneste als genealoog, wellicht heeft hij dit nog enkele jaren gedaan.

Of Robert nog altijd in het verzorgingstehuis verblijft, of dat hij wellicht niet meer in leven is, is niet bekend.

De vele details in Huize Vanneste maken het tot een zeer interessante locatie om te fotograferen. Neem de tijd want het fotograferen van alle details is erg tijdrovend!

Locatie onder toezicht, moeilijk binnen te komen

Het verlaten huis schijnt momenteel erg goed in de gaten te worden gehouden door buurtbewoners en politie. Doordat er een grote parkeerplaats tegenover het huis ligt is het makkelijk om je auto zo min mogelijk op te laten vallen. Ga vooral vroeg naar deze urbex locatie om de beste kans te hebben dat je ongemerkt binnenkomt. Dit is voor jezelf prettiger, maar vooral ook voor de buurt, op deze manier stoort niemand zich aan jou aanwezigheid.

Mocht je hier buurtbewoners tegen het lijf lopen, doe dan vriendelijk en zeg gedag, probeer het huis binnen te lopen, als je niet wordt tegen gehouden heb je geen last en weinig risico dat alsnog de politie wordt gebeld. Mocht je wel tegenspraak krijgen, respecteer dit dan!

Beleefdheid brengt je verder dan brutaliteit!

Verwarring?

Zoals je hierboven al kunt lezen zitten maison Puce en Huize Vanneste aan elkaar vast. Als je voor de huizen staat is Huize Vanneste het linker huis, maison Puce het rechter huis. Als je rechtsom het huis binnenloopt dan kom je dus als eerst bij maison Puce. Dit was voor ons een verwarring, wij hadden nog geen weet van maison Puce. We dachten in Huize Vanneste te zijn, maar het leek niks op de foto’s. Uit eindelijk het volgende huis bekeken en dat bleek Huize Vanneste te zijn!

De trip naar Huize Vanneste

Deze locatie wilde we al een tijd lang bezoeken. Door de vele details op de foto’s online en ons eerdere bezoek aan Villa Wallfahrt en Maison Barbelen hadden we hoge verwachtingen van Vanneste.

Vroeg in de ochtend gingen we richting België. We hebben eerst andere locaties bezocht, dus we kwamen vrij laat aan bij het verlaten huis Vanneste. Niet ideaal aangezien er veel verhalen de rondte doen over oplettende buren en politie.

Het huis ligt aan een lange doorgaande weg ergens in een plaats in west-vlaanderen. Na een tijd kwamen we bij een stoplicht aan dat precies voor het huis was, dit gaf ons de mogelijkheid om voor het rode licht even rustig te kijken naar het huis en de omgeving. Het zag er allemaal erg rustig uit, gelukkig.

Grote parkeerplaats

Aan de overkant van Huize Vanneste bevindt zich een groot gebouw met een grote parkeerplaats, dit is een perfecte plek om je auto ongezien neer te zetten. Na de auto geparkeerd te hebben gingen we volledige camera bepakking richting het huis. Het is wel erg makkelijk om door buurtbewoners gezien te worden, want je moet wachten op het stoplicht en met zoveel cameraspullen is het nogal snel duidelijk wat je daar komt doen. Ook hier geldt weer, hoe vroeger je gaat op de dag hoe meer kans je hebt dat je niemand tegen het lijf loopt en ongemerkt je foto’s kunt maken.  Wij waren redelijk laat, dus hadden grotere kans om wel gezien te worden. Het beste in zo’n situatie is om stoicijns richting je doel te lopen.

parkeerplaats huize vanneste
Parkeerplaats tegenover Huize Vanneste

323


Aantal gemaakte foto's

247


Kilometers naar locatie

Rechts of links?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn maison Puce en Huize Vanneste buren van elkaar. Als je voor de huizen staat is rechts maison Puce en Links Huize Vanneste. Dit wisten wij op dat moment nog niet, dus zonder vermoeden liepen wij rechtsom op het gebouw af. Op het moment dat we op de stoep liepen richting het gebouw kwamen we de buurman tegen. Na een vriendelijk knikje sloegen we zonder blikken of blozen af richting de zijtuin van het gebouw.

Eigenlijk hadden we wel verwacht dat de buurman ons zou naroepen, maar dit bleef gelukkig uit. We konden ongestoord het gebouw binnen en onze foto’s gaan maken.

Door de vele details zijn interessante composities te vinden.

Foto's van Huize Vanneste

Binnen bij Vanneste

Eenmaal binnen in het gebouw vonden we geen gelijkenis van wat wij kenden uit de foto’s van Vanneste, maar het was overduidelijk een urbex locatie. We besloten dan ook om hier maar gewoon foto’s te maken en later te achterhalen welke locatie dit nou was. Na verschillende foto’s gemaakt te hebben (in wat later Maison Puce bleek te zijn) liepen we naar buiten en verkenden de omgeving. We vonden het van binnen erg klein lijken met hoe het gebouw er van buiten uitziet.

Via de tuin over een heg liepen we het andere gebouw binnen. Wat we hier zagen kwam helemaal overeen met de foto’s online, Huize Vanneste! Eindelijk waren we waar we graag wilden zijn. We waren in eerste instantie overweldigd door de vele details en troep in het huis “waar moet je beginnen”?

Gelukkig hebben we redelijk wat ervaring met urbex locaties van alle verschillende types, dus konden we aan de slag! We wilden heel graag boven beginnen met foto’s maken, maar helaas was er op de trap geen doorkomen meer aan. De treden waren volledig doorgerot, lag helemaal versperd met troep en kasten, dus dat moesten we laten voor wat het was. Uiteraard nog wel even geprobeerd om over de kasten te klimmen, maar toen we zagen dat de trap meer een sponzige trampoline bleek te zijn lieten we het voor wat het is.

Na een paar uur beneden te hebben gefotografeerd zijn we via de tuin weer richting onze auto gegaan. Een zeer geslaagd bezoek aan Huize Vanneste, zonder gedoe van buurtbewoners of politie!

Enorm vervallen en gevaarlijke locatie

Altijd een mooi moment bij het bezoeken van een locatie.

Foto's van Huize Vanneste

Ben jij ook bij Huize Vanneste geweest?

Praat met ons mee over deze prachtige locatie! Heb je verhalen of foto’s deel ze met ons door te reageren op dit bericht of een mail te sturen!

Een foto van Huize Vanneste aan je muur?

Wil jij één van deze foto’s aan je muur? Kijk dan snel in onze shop! Staat de foto die jij wil niet in onze shop? Neem dan contact met ons op!