Een van de belangrijkste punten bij urbex fotografie is dat je nooit alleen op pad gaat naar een locatie. Urbexen kan heel gevaarlijk zijn, zowel voor de beginner als de gevorderde urbex fotograaf. Je krijgt je maken met gebouwen die op instorten staan, zoals delen van Grand Moulin de Paris, PZ Bloemendaal, Villa Wallfahrt. Je krijgt te maken met mensen die je liever niet in de buurt hebt zoals bewakers, politie, zigeuners of ongenode gasten.

Waarom aanmelden op RVGFotografie?

 • Je vindt leden om samen mee te kunnen urbexen of andere fototrips kan plannen
 • Je kan op de hoogte gehouden worden van de meest recente berichten op RVGFotografie
 • Je kan onderling in een beveiligde omgeving met andere leden chatten (op forums is dit vaak niet beveiligd)
 • Je wordt onderdeel van de RVGFotografie foto-community!

Een urbexer heeft over het algemeen redelijk wat mooie apparatuur bij zich, zo heb je een camera die wat geavanceerder is dan de meeste instapcamera’s. Je hebt een statief nodig om lange sluitertijden te kunnen hanteren en je hebt wellicht verschillende lenzen bij je. Dit en jezelf moet je goed kunnen beschermen tijdens een urbex trip.

Wij krijgen behoorlijk vaak mailtjes of berichten van beginnende en gevorderde urbexers die moeilijk aan mensen kunnen komen die dezelfde passie delen en samen op pad kunnen. Wij kunnen zelf niet aan alle verzoeken voldoen, maar proberen onze lezers zo goed als mogelijk te koppelen aan een andere urbex fotograaf, toch is dit erg lastig en tijdrovend.

Gelukkig zijn er verschillende forums waar je andere urbexers kunt vinden en zo een trip kunt plannen. Wij van RVGFotografie willen jou graag een handje helpen met het vinden van collega urbexers. Op onze website kan je een profiel aanmaken en in je profiel aangeven waar je woont en dat je opzoek bent naar collega fotografen voor een gaaf avontuur om mooie foto’s te maken.

Aanmaken van een profiel

Klik op de knop “inloggen” in het menu en vervolgens onderaan op registreren of klik direct op de onderstaande knop:

Aanmelden

Vul vervolgens je gewenste gebruikersnaam en e-mail adres in.

Klik op “registreren”, hierna ontvang je een e-mailbevestiging op het door jou ingevulde e-mailadres.

Als het registreren van jouw account goed is gegaan zie je bovenaan de invulvelden het volgende bericht

Vervolgens ontvang je in je mail een bericht met de door jou gekozen gebruikersnaam en een link om je wachtwoord in te stellen. Klik nu op die link en stel je gewenste wachtwoord in. Let op! Onze website is goed beveiligd, maar kies toch altijd een moeilijk te achterhalen wachtwoord, zodat je de kans zo klein mogelijk maakt dat iemand jouw account weet te kraken.

Je krijgt nu een melding dat je wachtwoord opnieuw is ingesteld:

Klik op “inloggen” en gebruik hiervoor de door jou aangemaakte gegevens.

Als dit gelukt is word je automatisch doorgestuurd naar de website, in de meeste gevallen zal je op de homepagina van RVGfotografie uitkomen. Er lijkt niks veranderd, maar in je menubalk heb je een extra optie “mijn profiel”.

Onder dit menuitem vind je alle benodigdheden om jouw eigen profiel in te richten, te bekijken en ook om andere leden te bekijken. Daarnaast zie je de mogelijkheid om de items die je eventueel vanuit onze shop in je winkelmand hebt geplaatst.

Als je op “mijn profiel” klikt kom je in je persoonlijke profiel omgeving, dit ziet er vrij leeg uit in het begin, maar als je eenmaal informatie erin hebt gezet krijg je een rijke profielpagina, zoals die van ons bijvoorbeeld:

Door op het tandwiel te klikken rechtsonder je profielfoto kan je het profiel personaliseren, door bijvoorbeeld:

 • Een logo toe te voegen
 • Een persoonlijke headerafbeelding te plaatsen
 • Social media gegevens in te voeren
 • Naam, email in te vullen
 • Een biografie te schrijven

Op deze manier maak je het makkelijker voor andere fotografen om jou uit te kiezen en een bericht te sturen. Vul ook altijd in welke plaats je woont, zodat je fotografen dichtbij kunt vinden. Geef ook aan welke talen je spreekt, dit maakt de kans dat een fotograaf jou vindt nog groter.

Als je klaar bent met het invullen van jouw profielpagina klik je op “update profile” en alle informatie wordt geplaatst op jouw profielpagina.

Wil je vervolgens met andere leden praten? Klik dan in het menu onder “profiel” op “leden” :

Je krijgt nu een lijst van al onze leden te zien en een paar onderdelen van hun profiel:

 • Woonplaats
 • Spreektaal
 • Wanneer voor het laatst ingelogd

Bovenaan de lijst met leden zie je twee zoekmogelijkheden, woonplaats en spreektaal. Vul in of selecteer de plaats en taal om een fotograaf bij jou in de buurt te vinden.

Heb je een lid gevonden die aansluit bij jouw zoekopdracht? Je kan hem of haar een privé-bericht sturen op RVGFotografie.nl. Niemand zal de inhoud van deze berichten kunnen lezen, alleen jij en degene aan wie je het bericht stuurt. Op deze manier kan je makkelijk en veilig met elkaar een urbex trip overleggen.

Loop je ergens tegenaan bij het aanmelden of inloggen of zijn er andere zaken? Laat ons dit dan weten. Dat kan via ons profiel op de site of via het contactformulier.

We willen het nogmaals benadrukken, ga nooit alleen op pad naar een verlaten gebouw! Dit kan echt levensgevaarlijk zijn!