De abdijkerk van Saint-Ouen is een gotische kerk met extreem veel details, zoals op de foto te zien. De kerk is gesticht in 1318 en kent een roerige geschiedenis. Tijdens de honderdjarige oorlog heeft de bouw stil gelegen en is tijdens een volksopstand in 1382 zwaar beschadigd geraakt. In de 15e eeuw is de kerk uiteindelijk voltooid tot de kerk zoals deze nu is.

Meepraten op Facebook

De foto van de abdijkerk in Rouen

Bij het maken van deze foto heb ik gekozen voor een extreem groothoek lens om het bijzondere effect te krijgen alsof de kerk platgeslagen is en de ingang vrijwel gelijk ligt met de omringende elementen. Echter is in werkelijkheid de ingang ruim 3 meter dieper dan de omringende muren en ornamenten. Daarnaast heb ik voor een zwart-wit foto gekozen om afleiding van de prachtige details te voorkomen.

Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen, Normandie
Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen, Normandie

Rouen

Rouen is de hoofdstad van Haute Normandie. Met ruim 110.000 inwoners en een van de belangrijkste havens van Frankrijk is Rouen een zeer belangrijke stad.
De stad heeft verschillende bezienswaardigheden, niet op de laatste plaats de rivier de Seine, maar ook haar musea en kerken.

Rouen was in de tweede wereldoorlog een belangrijk kruispunt voor de Duitse invasie en tijdens het terugveroveren door de geallieerden.
Het is een prachtige stad met haar vakwerk huizen, die je gezien moet hebben. Ben je een keer in de buurt is het een aanrader om een bezoek te brengen.

Zwart-wit fotografie

Ik heb deze foto genomen en besloten deze te publiceren vanwege de vele details, maar vooral omdat deze foto zich uitermate goed leent als zwart-wit foto. Zelf raak ik elke keer geïnspireerd als ik deze foto bekijk en kan ik genieten van de details die deze plaat rijk is. Mede hierdoor voelt het goed om deze foto online te zetten en met iedereen te delen.

HDR foto

Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van HDR techniek. Ik heb drie verschillende foto’s gebruikt om op de gehele foto de juiste belichting te krijgen. In de foto eigenschappen zie je de eigenschappen van de middelste foto, dus de meest neutrale.

Na het perfectioneren van elke foto in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop heb ik de drie foto’s als lagen achter elkaar gelegd en van elke foto de juiste belichting op de juiste plekken laten doorschemeren op de uiteindelijke plaat. Op deze manier is het uiteindelijke resultaat ontstaan van een foto die op vrijwel alle plekken goed belicht is. Slechts op een paar plekken heb ik gekozen om een verschil in belichting te hebben zodat de foto niet te “moeilijk” wordt om naar te kijken.

Wil je weten hoe je HDR techniek toepast op foto’s? bekijk onze tips over HDR techniek.

Kijk voor meer HDR foto’s op ons HDR blog.

Meepraten op Facebook